English Name Emperor Penguin@
Scientific Name Aptenodytes forsteri
German Name Kaiserpinguin
Spanish Name Pingüino Emperador
French Name Manchot empereur
 
Emperor Penguin@
     
Peters Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 178.0
Sibley Monroe Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 3887.0
Gill Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 84.0
New 2013 Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 185.0
 
English Synonyms
Synonyms
$Aptenodytes patagonicus halli Falla & Mougin,1979,in Mayr & Cottrell(eds.),Checklist of Birds of the World,2nd ed.,1,p.122.
Authority G.R.Gray 1844
Habitat Marine & pelagic,in Antarctic waters.Nests on ice floes near coast,or on coast itself,but sometimes as much as 200km from open sea. Prefers areas of frozen sea with some elevation,to provide shelter from wind. Feeds offshore.
Breeding "Birds attend colonies Mar to Dec.However,cycle begins 1 month later at southernmost colonies than in northernmost.Arrival at northernmost colonies from beginning Mar to end Apr."(HANZAB,1,p.143)
Movement
Probably dispersive,but little known.Few birds seen north of 60°s . Pre-moult period at sea 30 days. Vagrant to New Zealand,southern parts of South America and several islands of subantarctic. Records furthest north relate to several records of immatures off central Argentina.