English Name Erect-crested Penguin@
Scientific Name Eudyptes sclateri
German Name Sclaterpinguin
Spanish Name Pingüino de Sclater
French Name Gorfou huppé
 
Erect-crested Penguin@
     
Peters Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 185.0
Sibley Monroe Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 3894.0
Gill Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 91.0
New 2013 Family Name SPHENISCIDAE:Penguins Order 192.0
 
English Synonyms
  • Big-crested Penguin
  • Sclater's Penguin
Synonyms
#Eudyptes pachyrhynchus robustus {New Zealand:breeds Snares Islands}
Authority Buller 1888
Habitat Marine;probably pelagic outside breeding season. Nests on rocky coasts,cliffs or beaches,bare or with tussock grass,up to 75m above sea level.Offshore feeder.
Breeding "Colonies occupied from early Sept to late Apr." (HANZAB,1,p.220)
Movement
Dispersive.Pre-moult period at sea ca. 30 days. Birds remain at sea,from April to September,after completion of moult and before start of subsequent breeding season.  Regularly occurs off East New Zealand,vagrant o southern Australia,Macquarie Island and Chatham Islands.Also recoded n Falkland Islands.